Medische opleiding studenten

De afdeling urologie nam actief deel aan het onderwijs in het kader van de blokken “acute chirurgie”, “gezonde en zieke cellen” en “circulatie” en daarnaast aan stafcolloquia, klinisch lijnonderwijs en thema-onderwijs. Blok Paars werd opgezet voor masterstudenten Geneeskunde met als doel ze klaar te stomen voor de praktijk. Op de afdeling participeerden vrijwel permanent enkele coassistenten in de dagelijkse activiteiten. Zeven studenten volgden hun Algemene Semi-arts stage (ASAS), een klinische stage van 3 maanden, eventueel gecombineerd met een onderzoeksstage van 3 maanden. In 2017 waren drie studenten technische geneeskunde te gast voor een klinische en onderzoeksstage. Twee bachelor studenten Biomedische Wetenschappen liepen stage bij Dr. De Graaf in het kader van hun masteropleiding Regenerative Medicine & Technology.


De opleiding van AIOS in het cluster Utrecht

Het academische deel van de urologische opleiding (2-3 jaar) vond plaats in het UMC Utrecht met dr. Richard Meijer als plaatsvervangend opleider en dr. Laetitia de Kort als opleiders. Clusterpartners waren als vanouds het Jeroen Bosch Ziekenhuis te Den Bosch, het Elisabeth Tweesteden Ziekenhuis te Tilburg en het Antonius Ziekenhuis te Nieuwegein-Utrecht.

De afdeling organiseerde aan het begin van het jaar drie introductiedagen voor de nieuwe aios en andere geïnteresseerden. Er werden acht (externe) refereeravonden georganiseerd binnen het cluster Utrecht waarvan vier door onze afdeling. Maandelijks werden er wetenschapsbesprekingen gehouden, een journal club en onderwijs voor AIOS door stafleden. Daarnaast waren er vier complicatiebesprekingen. Het Urologisch Vaardigheidsonderwijs (UVO) werd meerdere keren georganiseerd.

Draai 
je telefoon of tablet
een kwartslag

om deze pagina te kunnen bekijken

UMC Utrecht

Bekijk hier alle publicaties die over en door het UMC Utrecht gemaakt zijn.
Volledig scherm