De kinderurologie is sinds 1986 gestaag aan het groeien. Op 1 mei 1989 begon Tom de Jong aan de eerste periode met fulltime bemanning van de eenmanspraktijk kinderurologie in het toen nog zelfstandige Wilhelmina Kinderziekenhuis. In middels is het Wilhelmina Kinderziekenhuis een onderdeel van het UMC Utrecht en is de eenmanspraktijk gegroeid tot een afdeling met 4 stafleden, is het een Europees erkend opleidingscentrum voor kinderurologie en zijn er in 2017 zelfs 3 fellows. Een enorme prestatie, tot stand gebracht onder leiding van de in oktober 2017 gepensioneerde Prof.dr. Tom P. V. M. de jong.

In 2017 is een substantieel deel van de kinderurologische praktijk ingenomen door de kinderoncologische zorgvragen vanuit het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie dat naast het WKZ in aanbouw is.  De praktijk van deze kliniek is, tot de voltooiing van de nieuwbouw in 2018, tijdelijk geheel in het zelfde gebouw als het WKZ ingehuisd en een deel van de staf kinderurologie wordt daarbij vanuit deze zorgvraag door het PMC gefinancierd.

Dr. Aart Klijn


Staf

Dr. P. Dik

Medisch specialist

Prof. dr. T.P.V.M. de Jong

Medisch specialist
(tot 15-10-2017)

Drs. K.L. de Mooij

Medisch specialist

Dr. A.J. Klijn

Medisch specialist,
subafdelingshoofd

Dr. A.B. Stillebroer

Medisch specialist, fellow
(vanaf 1-3-2017)

Dr. G. Tsachouridis

Medisch specialist
(vanaf 1-6-2017)


In cijfers

George Tsachouridis

Ik ben George Tsachouridis, sinds 1 juni 2017 ben ik in het WKZ/UMC komen werken als kinderuroloog. Ik was directeur van de enige Kinderurologie kliniek in Athene en werkte daar bijna 18 jaar. Dat betekent veel patiënten en veel operaties.

Wat ik zocht was een nieuwe uitdaging om mij verder te ontwikkelen en daarom besloot ik om naar Nederland te verhuizen. Ook om in een betere organisatie te kunnen en mogen werken, een hoog niveau van geneeskunde, vertrouwen tussen collega's en natuurlijk een leuke plek om te wonen.

Ik kende Nederland omdat ik vele jaren geleden in Utrecht woonde en hier heb gestudeerd, ik kende de taal nog een beetje maar ben naar Vugt gegaan om mijn Nederlands nog meer te verbeteren. Het is en blijft een moeilijke taal.

Ik probeer om deel uit te maken van het team dat aan mijn zijde staat. Mijn collega's hebben me goed geholpen en stonden altijd klaar om mijn vragen te beantwoorden.

Ik heb echt gevonden waar ik naar op zoek was, en dat zijn hoge normen in patiëntenzorg, perfecte collega's en een prachtige stad om in te leven. Ik verbeterde mijn vaardigheden, ik zette mijn onderzoek voort en bracht het naar een hoger niveau en ik verbeterde ook de manier van communiceren met mensen in het Nederlands.

Dus mijn ervaring 1 jaar nu in het WKZ/UMC  Utrecht is positief en ik voel me echt deel van een hooggekwalificeerd team dat patiënten een hoog niveau en goede zorg van behandeling biedt.

George Tsachouridis
Kinderuroloog UMC/WKZ Utrecht

Onderzoek


Wetenschappelijke output

Draai 
je telefoon of tablet
een kwartslag

om deze pagina te kunnen bekijken

UMC Utrecht

Bekijk hier alle publicaties die over en door het UMC Utrecht gemaakt zijn.
Volledig scherm